I’M A SOULMAN

soulman-vk-logo

In de voorstelling I’M A SOULMAN herrijst de beroemde opnamestudio van STAX. Zanger Steffen Morrison (bekend van The Voice) en zangeres/actrice Joy Wielkens (van de nieuwe RTL4-serie Centraal Medisch Centrum) laten niet alleen hits als “Dock of the Bay”, “Knock on Wood” en “I’m a Soulman” herleven, maar ook wordt door middel van projecties het tijdsbeeld geschetst waarin rassenrellen, Vietnam en politieke moorden centraal stonden. De tijd waarin Jesse Jackson de uitspraak “I am – somebody” groot maakte. I’M A SOULMAN gaat in première in de Goudse Schouwburg in Gouda op zaterdag 26 november en is daarna tot maart 2017 te zien in het hele land.

TV Appearances & Trailers

I’M A SOULMAN vertelt het opmerkelijke verhaal van een blanke broer en zus, Jim en Estelle Steward, die in 1958 een studio beginnen in een zwarte wijk in Memphis. Ondertussen staat Amerika in brand. De studio wordt wereldberoemd en vormt het hart van het legendarische platenlabel STAX dat de eerder genoemde hits produceert. Sam & Dave, Isaac Hayes, Booker T. en boegbeeld Otis Redding groeien in korte tijd uit tot grote wereldsterren ondanks of misschien wel juist dankzij de explosieve sfeer die er op dat moment in Amerika heerst.

dsc_2577

 

Het revolutionaire gedicht I AM – SOMEBODY van William Holmes Borders, dat echt bekendheid kreeg door dominee Jesse Jackson, zou het hoogtepunt worden van het legendarische Watt-Stax festival in 1973, ook wel The black Woodstock genoemd. ’I am – somebody’ parafraseert in feite Isaac Hayes’ uitspraak ‘I am a Soulman’ waarmee hij bedoelde dat een Soulman niet per se zwart hoeft te zijn, uit een achterstandswijk hoeft te komen of de blues moet kunnen zingen. Soulman staat voor oprechte passie, saamhorigheid en lef. Thema’s die in iedere tijd weer naar hun vorm lijken te zoeken.

Het is opmerkelijk dat de spanningen rondom het ideaal van de Stax Family nog altijd actueel zijn. I’m a Soulman wordt gedragen door een gemengde cast met roots in Suriname, Indonesië, Trinidad & Tobago en Marokko. De voorstelling pleit voor saamhorigheid. Precies dat was de kracht van Stax.

Ook was de cast reeds te horen (en te zien) in de show Spijkers met Koppen! (Door op het plaatje te klikken wordt er een nieuwe pagina geopend naar het live optreden)

426-w1417-0-969102c

 

premiere-i-am-a-soulman-foto-eric-v-nieuwland-231301

CAST: Joy Wielkens (Zang), Steffen Morrison (Zang), Wiboud Burkens (Keyboards/Musical Director), Rene van Barneveld (Gitaar), Manuel Hugas (Basgitaar), Cyril Directie (Drums), Michael Varekamp (Trompet), Yoran Aarssen (Saxofoon), Job Geheniau (VJ), Eva Mathijssen (script, regie).

 

No shows booked at the moment.


No shows booked at the moment.